Gebruikersavatar
powerflow
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 jul 2022 15:30

zorgen over nichtjes

Ik weet niet of dit hier kan maar.

Mijn broer en zijn ex liggen al jaren onder vechtscheiding met elkaar. begin ging het goed uit goede wil heeft hij schuld van huis op zich genomen zodat zij niet in schuldsanering kwam. later wou ze allementatie en vraagt nu steeds om meer meer meer. Nichtjes worden er nu de dupe van. Moeders maakt altijd ruzie waar de kinderen bij zijn expres en doet tegenover mijn broer alsof ze geen geld heeft en meer wil krijgen.

Ze woont ondertussen samen met een nieuwe kerel met geld en heeft daar een zoon mee. Nichtjes lopen ondertussen in merkkleding en klagen bij me broer dat ze nooit naar een dierentuin of atractiepark gaan of op vakantie.... omdat er geen geld is omdat alles naar moeders toegaat. Moeders koopt ze telkens om als ze thuiskomen en zijn met niets tevreden. Bij hem zijn er natuurlijk regels bij haar nauwelijks.

Nu is het zo dat de oudste die inmiddels 12 is ineens niet meer naar haar vader toe wil. Om een domme reden dat ze dus geen t.aart had op haar verjaardag en verder geen visite behalve ik en opa en oma. Ze wou geen t.aart meer malen gevraagd werd ze dik van wou ze niet. Moeders staat volledig achter dochter en stimuleert dit, moeders wil mijn broer helemaal kaalplukken en kapot maken. Mijn broer loopt ondertussen bij de psycholoog door wat zij aanricht. Nichtje wil nooit meer naar vader toe. krijgt haar zin en hoeft niet van moeder.

Me broer heeft geen geld voor een advocaat. Ik denk dat het zelfs een keer zover komt dat me nichtje zelfs het contact met mij en opa en oma moet verbreken. Moeders wil het allerliefst volledige voogdij, terwijl ze niet de beste moeder is.
Op papier is vastgelegd dat ze elke 2 weken naar hun vader moeten en dat mijn ouders recht hebben ook de kleinkinderen te zien. Het gebeurd vaker dat ze niet gaan omdat 1 van 2 niet heen wil omdat het thuis "leuker" is

Moeders drinkt veel soms vroeg op de middag en staat onder toezicht omdat beide nichtjes in het verleden al eens of meerdere keren van huis en of school zijn weggelopen. Oudste te maken met leerplichtambtenaar en gaat nauwelijks naar school. volgend jaar speciaal onderwijs. Moeders rijdt na drinken ook met kids in auto. en gaat om met een (vriend/scharrel, waar ze ook wel eens blijft slapen) waartegen ze vroeger meerdere keren aangifte heeft gedaan en heeft ingetrokken. Hij komt daar nog steeds over de vloer terwijl haar huidige vriend daar is. Oudste nichtje praat heel moeilijk komt bijna niets uit. Broer hoort ook niets over onderzoeken en scholen etc.

Als ik aan mijn nichtje vraag wat er is op de chat dan zegt ze dat papa niet eerlijk is en dat ze liegen tegen mama. terwijl mama veel dingen verzint. Maar als ik gaar dan vraag naar details of waarom en wat er dan is dan wil of kan ze het niet vertellen. Donderdag probeerde ik met haar te praten maar haar telefoon was afgepakt door onbekende reden, moeders wist wel dat ze met mij aan het praten was. Vrijdags zou ze opgehaald worden door vader. vader vraagt nou ga je mee... nichtje kijkt moeder aan moeders schut nee hoeft niet hoor. en dat was het alleen jongste nichtje die 9 is ging mee.

Wat kan ik hiermee doen? Want volgens mij heeft mijn nichtje niet de keus thuis te blijven en me broer krijgt haar niet mee (omdat ze niet wil) ik denk dat moeder er meer mee te maken heeft.
Er niet mee bemoeien is geen optie, me broer gaat er aan onderdoor en ze zijn mij te lief, heb daar vroeger teveel voor ze gezorgd voor. Ze zijn al 6/7 jaar gescheiden maar het gaat van kwaad tot erger.

Terug naar “Overige problemen en vragen”