Erik

Tinnitus

Me again,

Oorsuizen, gepiep in je oor of hoe je het ook wilt omschrijven. De meesten hebben het wel eens mee gemaakt. Harde muziek, werken met luide machines of welk ander hard geluid kan dit al veroorzaken, tijdelijk of voor altijd.

Ook ik heb het. Begon heel zachtjes maar het wordt steeds luider en nu soms zelf zo dat ik niet echt kan slapen. Althans, je hebt eigenlijk nooit rust want je hoort altijd dat gedoe in je oor. Sinds vorig jaar weet ik dat het Tinnitus heet.

In 2009 heb ik tien operaties gehad binnen drie weken. Dus elke 2 a 3 dagen lag ik weer op de OK. Kreeg ook permanent pijn-medicatie toegediend en lag 6 dagen per week op de Dialyseafdeling. Dan nog niet sprekend over mijn medicatie en intoxicaties toen. Een hele aanslag op mijn lichaam dus.
Zo ook op de hersenen. Wat nu al wel duidelijk is, is dat tinnitus niet direct in het oor zit maar het ligt probleem ligt in/nabij de hersenen. Toen ik bij de specialist kwam zei mevrouw ook dat het een 'soort van' hersenbeschadiging is maar dat je het eigenlijk niet zo mag benoemen.

Behandeling? 'Helaas meneer, er is momenteel geen passende behandeling mogelijk'. Grmpf... en nu? 'Leer er maar mee leven, wellicht over tientallen jaren zijn er meer dingen mogelijk'. Ja behandelingen zijn er momenteel wel maar niet zo toepasbaar voor iedereen. Althans niet voor de lichtere gevallen waar ik dus onder val. Ik kan me niet voorstellen hoe iemand met zwaarder dan wat ik heb het overleef, nu wordt ik er al gek van maar het kan dus nog veel erger.

Nouja, back to the topic.
Was benieuwd of jullie mensen kennen die hier ook problemen mee hebben of dat je dit misschien zelf hebt? En hoe ga je er mee om?

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: Tinnitus

Hoi Erik,
er is wel degelijk een goede behandeling voor: de methode van de britse oorarts dr. Hazell, bekend als TRT: tinnitus retraining therapy.
Retraining is ten dele psychisch. Maar tinnitus is een lichamelijke aandoening: een overbelast acoustisch zenuwstel. (En ik ben ooit over de vloer geweest bij iemand, die via gespecialiseerde kinesiologie ook inwerkte op het overbelaste acustische zenuwstel.)
En die overbelasting is wel degelijk omkeerbaar. (Maar tot die tijd: met al dat gefluit of wat het maar is in je oren: doe heeel veel aan ontspanning, ik had het gevoel dat ik anders gillend gek zou worden.)
Ik zou persoonlijk ook niet weten waar ze het vandaan halen "dat behandeling alleen voor zwaardere gevallen beschikbaar is"...

http://www.tinnitus-trt.info/

Erik

Re: Tinnitus

Thanks Janneke! Ik ga het later eens nader goed bekijken!

Terug naar “(Psycho)somatische klachten”