Gebruikersavatar
Denkertje2
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 jun 2019 20:01

Extreme bindingsangst - angst voor verandering

Ik kan absoluut niet goed tegen dingen die “voor altijd”, of voor een lange tijd zijn : huwelijk, een langdurige cursus, lidmaatschap bij een club... Dit uit zich ook in een afkeer van wat je soms verplicht bent te doen in de digitale wereld : accounts aanmaken, je opgeven voor mailinglists, nieuwsbrieven..... Ik ben ook iemand die slechts met veel moeite bepaalde gewoonten kan opgeven. Zou teveel stress of een burn out eventueel de oorzaak kunnen zijn voor dit gedrag ?

Gebruikersavatar
volhoudertje
Moderator
Berichten: 13912
Lid geworden op: 02 jul 2006 23:04
Locatie: In Nederland Door Omstandigheden

Re: Extreme bindingsangst - angst voor verandering

Het niet vol kunnen houden van een langdurige cursus of lid willen blijven van een club heeft niets met 'bindingsangst' te maken. Met 'bindingsangst' wordt meestal het onvermogen bedoeld om een emotionele relatie met iemand aan te kunnen gaan. Een afkeer van de digotale wereld en het niet op kunnen geven van bepaalde gewoontes heeft naar mijn idee weinig met teveel stress of een burn-out te maken.

Ervaar je veel stress in je leven?
* Liebe Macht Frei *

Gebruikersavatar
Radius
Berichten: 827
Lid geworden op: 05 aug 2011 21:53

Re: Extreme bindingsangst - angst voor verandering

Is toewijding het probleem? Probeer eens bij jezelf na te gaan: wanneer betekent een ander zoveel voor je dat je diegene een stukje van jezelf wil geven? Wanneer is je interesse/passie voor een bepaald onderwerp sterk genoeg om je er volledig voor in te zetten? In essentie is het een luxeprobleem waar veel mensen aan lijden. We hoeven ons niet met primaire overlevingstaken bezig te houden dus zoeken we iets om ons bezig te houden. Wanneer is dat iets interessant genoeg om voor jou volledige toewijding te rechtsvaardigen?
Neem weg, de sluier van illusie
Neem waar, de vreugde in het absolute

Gebruikersavatar
Jeanette1977
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 okt 2019 18:31
Locatie: Amsterdam
Contacteer: Website Facebook Twitter

Re: Extreme bindingsangst - angst voor verandering

Bindingsangst kan zich voordoen na een of meerdere negatieve ervaringen met andere mensen. Het hoeft niet altijd te zijn dat na een mislukte relatie er bindingsangst optreedt. Dit kan dus ook zijn na pesterijen, plaagincidenten, dat je bestolen wordt door iemand of anderen vervelende gebeurtenissen.

Het is meestal wel zo dat de ervaring een flinke impact op je heeft uitgeoefend waardoor je het vertrouwen in de mens hebt verloren, want daar gaat het tenslotte allemaal om namelijk vertrouwen! Relaties en het in contact komen met andere mensen is allemaal gebaseerd op vertrouwen. Enerzijds vertrouwen in een relatie om bij elkaar te blijven. Anderzijds het vertrouwen in de mens om contact te willen maken met anderen en te onderhouden.

Terug naar “Stress, angsten en fobieën”