Gebruikersavatar
famke87
Berichten: 245
Lid geworden op: 22 nov 2011 09:29

hoe het nu gaat

Toch maar even weer een verhaal kwijt..

Ik moet eerlijk zeggen dat het de laatste tijd/weken beter met mij gaat.
Ik ga nu vaker weg en probeer mij niet op het hoofd te laten zetten door mijn angst.
Tuurlijk heb ik wel een dag er tussen zitten dat ik een soort dipje heb, of me minder voel.
Soms wil ik nog wel eens binnen blijven, maar als ik dan wel weg ga, dan voel ik mij daarna stukken beter.
En ik merk ook dat ik nu sneller uit de dip kom. Maar merk ook dat ik nu meer goede periodes heb dan mindere..
Ben nu ook ong bijna 4 maanden gestopt met de pil, maar weet niet of het daar aan ligt.
Alhoewel ik niet echt last heb van stemmingswisselingen..'Maar het zijn voornamelijk mijn negatieve gedachten die mij dit aan doen, en probeer er niet meer in te geloven wat soms erg moeilijk is..

Maar kan nog steeds wel alles in mijn hoofd halen, doemscenarios! Vooral met die koude en warme weer, ik koppel alles overal aan, als ik wat in mijn lichaam voel, maar ik weet zeker dat ik er wel kom en mijn angsten overwin.

Maar vanmiddag was ik bij een nieuwe 2e lijns pscycholoog, had een intake gesprek. Toen ik die vrouw zag dacht ik al, dit wordt hem niet. Ze keek niet echt vriendelijk en had een boze uitstraling. Toen k daar zat voelde ik totaal geen klik met haar. Ma na het gesprek vertelde ze mij dat ze nis voor mij kon betekenen, omdat zij een psychotherapeut is en ik meer baat had bij gedragstherapeut..

Ik heb ondertussen op internet rond gekeken en kwam weer uit bij mijn oude psycholoog waar ik vorig jaar ook ben geweest.
Ik heb haar gemaild, om te kijken of ze nog wat voor mij kon betekenen, en mij verder wil helpen, omdat deze pscyholoog ook gespecialiseerd is in cognitieve gedrags therapie. Ik heb er nu wel een goed gevoel bij en hoop echt dat ze mij wil helpen..

Ik vind het gewoon vervelend dat mijn gedachten meer de overhand krijgen en ik van alles in mijn hoofd haal, maar de laatste tijd voel ik mij wel beter, althans meer energie, maar alleen mijn gedachten lijken sterker te zijn

maar k weet zeker, hoe dan ook, hier ga ik uit komen!

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: hoe het nu gaat

Hoi Femke,
hoezo nu weer een cognitieve gedragstherapeut...? Je vorige verhaal was, dat je PTSS had en hypnose ging doen...?

Gebruikersavatar
famke87
Berichten: 245
Lid geworden op: 22 nov 2011 09:29

Re: hoe het nu gaat

Hoi Janneke,

Dat klopt, ma mijn.therapeut waar ik bij zat plakte maar overal een etiket op
Ik denk zelf niet dat ik ptss heb! Bij mijn therapeut ben ik nu weg! Omdat hij mij toch niet kon helpen, en ging steeds over hetzelfde! Hij nam mij toch niet echt serieus

Gebruikersavatar
famke87
Berichten: 245
Lid geworden op: 22 nov 2011 09:29

Re: hoe het nu gaat

Oh en deze therapeut hielp mij niet echt met mijn gedachten, ben dus na een 2e lijns psycholoog geweest, en die zei dat zo therapeut meer bij mij pastte!

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: hoe het nu gaat

...eh, ja - dat las ik.
(Maar dat vind ik dan weer niet serieus.)

Ik vind, dat jij jezelf serieus neemt, als je NIET afgaat op wat *een* therapeut maar zegt (okee - het oordeel ptss is dus inmiddels verlaten) -
en als je het oordeel, van iemand met wie je totaal geen klik hebt toch tenminste met een dikke krorrel zout neemt.

Gebruikersavatar
famke87
Berichten: 245
Lid geworden op: 22 nov 2011 09:29

Re: hoe het nu gaat

Nou die psycholoog waar ik dus ben geweest, is er denk er meer in gespecialiseerd om te zeggen of het wel of niet zal werken de behandel methode,

Maar voor volgende week heb ik al een afspraak bij mijn oude psycholoog.

Gebruikersavatar
Janneke
Berichten: 6335
Lid geworden op: 26 aug 2008 14:00

Re: hoe het nu gaat

famke87 schreef:Nou die psycholoog waar ik dus ben geweest, is er denk er meer in gespecialiseerd om te zeggen of het wel of niet zal werken de behandel methode
Op zich is een psychotherapeute grondig opgeleid - dat klopt.
Maar als er geen klik is - hoe goed kan zij dan iets zinnigs over jou zeggen...?

Gebruikersavatar
famke87
Berichten: 245
Lid geworden op: 22 nov 2011 09:29

Re: hoe het nu gaat

nou omdat we eerst een intake gesprek hebben gehad en zij mij wat cingen vroeg over mij zelf, wat mijn karakter is, hoe ik mezelf zou omschrijven, wat mijn angst is en dat soort dingen. en vanuit daar heeft een een conclusie getrokken

piotr

Re: hoe het nu gaat

famke87 schreef:nou omdat we eerst een intake gesprek hebben gehad en zij mij wat cingen vroeg over mij zelf, wat mijn karakter is, hoe ik mezelf zou omschrijven, wat mijn angst is en dat soort dingen. en vanuit daar heeft een een conclusie getrokken
------------------------------------
Het is maar net welke persoon je treft. Er zijn best veel slechte psychologen en andere deskundigen die denken alles te weten, maar er dan helemaal naast zitten. Ook is de klik heel erg belangrijk Kortom is er geen kliken voel je je niet begrepen dan vind ik het verstandig om verder te kijken. Ken zelf een persoon die als klant bij me komt en die heeft bijna met iedere deskundige op dat vlak een botsing. Dit ligt echter ook aan hemzelf. Alleen is het dan nog zo dat een deskundige daa doorheen moet kunnen kijken. Ook dan is weer die klik belangrijk en die kun je niet echt uitleggen via vragenformulieren. Een orienterend gesprek met een volgende deskundige is dan ook beter denk ik in vele gevallen, zodat je dan pas daarna verder kunt gaan met een echte behandeling.

Gebruikersavatar
famke87
Berichten: 245
Lid geworden op: 22 nov 2011 09:29

Re: hoe het nu gaat

Voor mijn gevoel vind ik dat het wel beter gaat, ik heb meer goede periodes dan slechter en daarbij ga ik elke week sowieso leuke dingen doen. Maar soms heb ik echt een dag, dat ik heel bang voel en daardoor niet naar buiten durft. Maar de volgende dag voel ik me dan vaak beter. Ik weet misschien wel een beetje waar het door komt, soms heb ik een nacht als ik wil slapen, denk ik soms als ik me morgen maar goed voel of hoe zou ik mij morgen voelen... En daardoor wordt het juist versterkt en ga ik mij idd zo voelen, maar als ik dan denk ik ga slapen en zie wel hoe ik me morgen voel, voel ik me de volgende dag al gelijk beter. Soms heb ik ook wel 2 dagen achter elkaar dat k bang en weinig durf, maar als ik het eenmaal doe, vind ik het minder eng.. Ik denk dat ik gewoon bang ben voor hoe ik mij voel, en als ik me goed voel lukt het mij ook gemakkelijke om mijn gedachten om te buiten naar iets positiefs..

Ik zit nu ook weer onder behandeling van een psycholoog, mijn oude psycholoog, en mag daar morgen weer heen. Wat mijn psycholoog mijn heeft gezegd probeer ik steeds in mijn achterhoofd te houden. "gedachten zijn geen feiten". En dat soort dingen. Maar als ik me een dagje slecht voel, lukt mij dat echt niet, en wordt ik nog banger en kan ik mezelf dan niet overtuigen
Maar mogen weer naar mijn psycholoog en haar wat tips vragen hoe ik mij ook kan redden door positief te denken als ik slecht voel maar toch dingen ga ondernemen, als ik ook dat kan in slechte periodes, dan moet het helemaal goed komen. En als het bijvoorbeeld heel erg warm is heb ik ook meer angst, dus dat ook maar even met haar overleggen. Oh en als k ongesteld ben of moet worden heb ik er soms ook meer last van, omdat ik soms wel van die dingen op internet lees, dus moet mezelf geen dingen meer aanpraten:)

En dan nog als laatste: ik ga binnenkort beginnen met vrijwilligerswerk, maar daar zie ik nu wel een beetje tegen op, maar dat is beter dan hele dagen thuis zitten, omdat werk zoeken echt langzaam gaat, er is hier echt niks te vinden. Maar dan zit ik nu al te denken, oh als k me maar elke dag goed voel als ik moet werken of hoe zal ik mij voelen en dat soort dingen. maar niemand voelt zich elke dag goed. Ik wil dit gewoon doorzetten, en ongeacht ik mij voel, gewoon gaan werken. Want ik ben denk ik bang voor hoe ik mij voel en dat koppel ik weer overal aan en dat moet ik niet doen.
Ik denk dan vaak: Iedereen heeft gevoelens en iedereen voelt wel eens wat in het lichaam of edereen heeft wel eens een slechte dag, dat wil niet zeggen dat jhet ook daadwerkelijk gebeurt. Als je op straat loopt, zie je toch ook al die mensen nog steeds lopen? waar ben je dan bang voor?

Maar 1 ding weet ik zeker: Ik ga mijn uiterste best doen om van mijn angst af te komen. maar gelukkg heb ik heel veel goede dagen en de slechte dagen worden steeds minder. En als ik een slechte dag heb, moet ik echt even een schop onder mijn hol hebben om er weer tegen aan te kunnen... als ik eenmaal dingen doe en bezig ben gaat het allemaal goed.

Terug naar “Stress, angsten en fobieën”