Gebruikersavatar
marieke123
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 feb 2018 20:08

Rare gedachtens

Hoi allemaal,
Eigenlijk heb ik al sinds ik mij kan herrineren vreemde gedachtens. Als ik bijvoorbeeld een vliegtuig zie vliegen hoop ik dat het neerstort, ik hoop bijvoorbeeld ook dat het oorlog wordt en dat als mijn zus ziek is dat ze echt iets ernstigs heeft. Ik ben totaal geen haat vol persoon tegenover me zus sterker nog ik hou ontzettend veel van haar daarom zijn deze gedachtens ontzettend vervelend

Even wat informatie over mij:
Ik ben net 18 jaar, heb ADD en Adhd en dyslexie. Ik heb een havo diploma en heb vroeger periodes gehad van depersonalisatie en derealisatie maar ben daar nooit voor behandeld, dit werd meestal na een tijd minder maar steekt af en toe nog wel eens de kop op.

Ik vind het ontzettend naar dat ik dit soort , ja ik weet niet precies hoe ik het zal benoemen, verlangens/gedachtens heb.
Komt dit iemand bekend voor of kan iemand zichzelf hierin vinden?

Groetjes!

Gebruikersavatar
marieke123
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 feb 2018 20:08

Re: Rare gedachtens

Ook even voor de duidelijkheid: Ik zou nooit van me leven mijn zus of iemand anders daadwerkelijk pijn doen

Gebruikersavatar
volhoudertje
Moderator
Berichten: 13912
Lid geworden op: 02 jul 2006 23:04
Locatie: In Nederland Door Omstandigheden

Re: Rare gedachtens

Het lijken dwanggedachtes, waarbij jij je de dingen voor de geest haalt waar jij bang voor bent of verafschuwt. Bevreesd zijn voor ongelukken, oorlog of het verlies van een dierbare kan vele vormen aannemen. In dat verband vraag ik me dan ook af of er werkelijk sprake is van 'hopen' of 'verlangen' dat er iets ernstigs gebeurt.

Je zegt dat je af en toe wel eens aan depersonalisatie en derealisatie lijdt, maar daar nooit voor behandeld bent. Wie heeft die diagnose gesteld? Wat is de reden dat je hier nooit voor behandeld bent?
* Liebe Macht Frei *

Terug naar “Overige problemen en vragen”