Gebruikersavatar
Yassi@17
Berichten: 20
Lid geworden op: 02 mei 2017 23:10

Past deze opleiding wel bij mij? :(

Heey, ben ik weer.
Ik begin te twijfelen of ik wel de juiste keuze heb gemaakt voor de opleiding die ik volg. Ik verwacht ergens geen hulp of advies omdat ik ook niet echt weet waarom ik het hier meld maar het zal vooral te maken hebben met het feit dat ik alles even van me kan afschrijven....

Ik volg de opleiding maatschappelijke zorg niveau 3 in het 1e leerjaar, ik vind de theorie enorm simpel en makkelijk, menselijk lichaam enzo, maar alles wat neerkomt op de praktijk of het samenwerken met mijn klasgenoten of andere dingen die hier ook onder vallen, vallen mij erg zwaar, ik kan me niet tot amper inleven in een ander. Ik zit vooral met mezelf in de knoop de laatste tijd, ik begin mensen niet leuk te vinden dus ik wil er heel eerlijk ook niets voor doen, ik bedoel dan, ik wilde eerst heel graag in de verslavingszorg werken daarom heb ik me aangemeld voor deze opleiding. Maar hoe langer ik op de opleiding zit hoe minder leuk ik het vind worden terwijl ik toch qua theorie allemaal 7,8,9 heb als beoordeling, ik heb autisme (pdd-noss) en stemmingswisselingen. Ik merk dat mijn school en klas eronder lijd als ik mijn dag niet heb of als de communicatie niet prettig verloopt etc. Dit gebeurd steeds vaker.
Ik heb vroeger ook heel erg getwijfeld tussen dit of een dierenopleiding. En hoe langer ik hier op deze school rondloop hoe liever ik een andere opleiding wil.
Maar ik weet niet waar dit vandaan komt... ik heb hier verder ook nog niks over gezegt tegen mijn moeder omdat ik volgens mij zelf ook nog niet weet wat ik wil... ik wil niet dat mijn moeder mijn studie betaald terwijl ik het echt niet leuk meer vind. We hebben al problemen dat het geld niet op onze rug groeit, mijn vader is gestopt met het betalen van de alimentatie dus van de ruim 400 euro per maand naar niks. Ik wil niet ondankbaar overkomen. Ik vind dit zo ontzettend moeilijk.... en stel dat ik nou mijn opleiding afmaak, dan ben ik 2 jaar en veel stress en ellende verder terwijl ik dit misschien echt niet wil?! Ik ben 17.. je moet zo jong al meteen weten wat je wilt doen.... ik zit echt met de handen in het haar :question:
☆☆☆You have to get lost before you find yourself☆☆☆ #Iamlosingmyself

Gebruikersavatar
volhoudertje
Moderator
Berichten: 13912
Lid geworden op: 02 jul 2006 23:04
Locatie: In Nederland Door Omstandigheden

Re: Past deze opleiding wel bij mij? :(

Yassi@17 schreef:
23 mei 2017 15:04
Ik verwacht ergens geen hulp of advies omdat ik ook niet echt weet waarom ik het hier meld maar het zal vooral te maken hebben met het feit dat ik alles even van me kan afschrijven....
Je wilt geen hulp of advies. zal ik daarom ook maar niet reageren?
Je zegt dat je de laatste tijd vooral in de knoop zit met jezelf en dat je daardoor ook anderen tot last aan het worden bent.
Het lijkt me dat het tijd wordt dat je iets gaat doen om je problemen op te lossen. Maar als je dat advies niet wilt hebben, vind ik het ook goed hoor, dat moet je helemaal zelf weten.
* Liebe Macht Frei *

Gebruikersavatar
Yassi@17
Berichten: 20
Lid geworden op: 02 mei 2017 23:10

Re: Past deze opleiding wel bij mij? :(

Hey ik zei ik verwacht geen hulp of advies, niet ik wil geen hulp of advies... omdat ik niet wist hoe iemand hier een advies voor kan hebben, maar ik luister graag naar wat je te zeggen hebt hoor!
☆☆☆You have to get lost before you find yourself☆☆☆ #Iamlosingmyself

Gebruikersavatar
tengeltje
Berichten: 81
Lid geworden op: 23 feb 2016 14:18

Re: Past deze opleiding wel bij mij? :(

ik denk dat je geen 2 dingen door elkaar mag halen.

een punt is: jij zit met jezelf in de knoop

een ander punt is je opleiding.

vraag je eens af of je die opleiding nu echt niet leuk vindt of als je gewoon met jezelf in de knoop zit en het daarom doorweegt op je studie.

alvoor een antwoord te vinden op je vraag ga je eerst met jezelf wat uit die knoop moeten komen.

ik zou echt een contactpersoon op school zoeken.de meeste scholen hebben die wel.
bespreek je problemen en je twijfels,er zijn heus meer leerlingen met soortgelijke problemen en een school kan je vaak echt goeie hulp bieden of zelfs doorsturen als het voor hen te complex is.

nog 1 iets: dierenopleidingen klinken altijd heel mooi,maar naar werkgelegenheid is zo'n opleiding niets waard.
er is gewoon amper werk in te vinden en enorm veel mensen studeren zo'n richting.
denk daar ook even bij na voor je veel te vlug een overstap zou maken naar zo'n richting.
een studie is 1 iets,maar een diploma brengt je vaak toch bij een job die je een groot stuk van je leven zal doen(meestal toch).

Terug naar “Overige problemen en vragen”